Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

"Ταξιδεύοντας στα παραμύθια"...


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα "Ταξιδεύοντας στα παραμύθια", την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης.
Την οργάνωση είχε αναλάβει το "Τρένο της Χαράς" υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μεγαλόπολης.
Όλοι όσοι παραβρέθηκαν, ενθουσιάστηκαν με τις δυνατότητες που τους δόθηκαν για πρακτική εφαρμογή των πληροφοριών και των εμπειριών που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας.
Οι σύντομες, περιεκτικές εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών, τα βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά, ο παραμυθένιος μπουφές στο διάλειμμα, το ζεστό κλίμα που δημιουργήθηκε, η υπέροχη αφήγηση παραμυθιού με συνοδεία κλαρινέτου και κιθάρας, η συγγραφή παραμυθιού, τα βιβλία που δόθηκαν ως αναμνηστικό σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, ήταν μικρές πινελιές που έκαναν αυτή τη μέρα ξεχωριστή και έδωσαν την αίσθηση ότι όλοι βρίσκονταν σε μια γιορτή παραμυθιών!!!
Το μήνυμα της ημέρας ανέδειξε πως όταν αρκετοί άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις και τις δυνατότητες τους με αγάπη, νοιάξιμο και γενναιοδωρία, μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα.
Μπράβο!!!

Σ.Σ. Τα πρακτικά της ημερίδας θα αναρτηθούν σύντομα στο blog του "Τρένου της Χαράς".

Ευγενία Παλαβού, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Θοδωρής Παπαϊωάννου, Δάσκαλος Α'βάθμιας εκπαίδευσης Έδεσσας-συγγραφέας

Βιβή Παρνασσά-Ψυχολόγος

Νίκος Χριστοφίλης-γονέας, συγγραφέας

Ελένη Κουσκουρέλου, Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια

Εβίτα Ζαφειροπούλου-Δραματοθεραπεύτρια, Θεραπεύτρια Οικογένειας





Βιωματικό Εργαστήρι Ενηλίκων



Αφήγηση Παραμυθιού





Εξώφυλλο παραμυθιού παιδιών- αποτέλεσμα του εργαστηρίου συγγραφής και εικονοποίησης παραμυθιού- συλλεκτικό αντίτυπο














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου