Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

"Στου Αισώπου τον Καιρό"...


Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου στο προαύλιο του Επαγγελματικού Λυκείου Μεγαλόπολης ανέβηκε η παράσταση "Στου Αισώπου τον Καιρό" με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία και προσέλευση του κοινού, μετά από τις τελευταίες παραστάσεις του χειμώνα. 
Την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012, σήμερα, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείο Καρύταινας θα δοθεί η δεύτερη καλοκαιρινή παράσταση. 
Είσοδος Ελεύθερη

Στο ρόλο του ποντικού η Ελένη Κουσκουρέλου! 


Στιγμιότυπο από τις παραστάσεις του χειμώνα!



Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις 2012


  Στις 12 Αυγούστου 2012 η πλατεία της Ποταμιάς μετατράπηκε σε λιμάνι. Εκεί αγκυροβόλησε μια πειρατική γαλέρα. Το πλήρωμα ξεχύθηκε στην πλατεία-λιμάνι και όλοι οι πειρατές έζησαν εκεί εμπειρίες μοναδικές. Παρέσυραν και τους κατοίκους του τόπου και όλοι μαζί έπαιξαν και διασκέδασαν πρωτότυπα και δημιουργικά! Το πειρατικό καράβι άνοιξε πανιά για νέους προορισμούς, αγαπήθηκε όμως πολύ από όλους. Την οργάνωση και την εμψύχωση αυτής της εκδήλωσης ανέλαβε το «Τρένο της Χαράς».


   Στις 16 Αυγούστου 2012 πινέλα, χρώματα, ανακυκλώσιμα ή χρηστικά υλικά παρέα με αντίγραφα έργων σπουδαίων ζωγράφων, ήχοι και εικόνες της φύσης έγιναν πηγή έμπνευσης για τα δεκάδες παιδιά που πήραν μέρος στο υπαίθριο εργαστήρι ζωγραφικής στην Καρύταινα. Μια εθελοντική πρωτοβουλία του «Τρένου της Χαράς»,  που θα μείνει αξέχαστη σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος!



    Ένα ονειρικό ταξίδι στη φαντασία έκαναν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 18 Αυγούστου 2012 στους πρόποδες του κάστρου της Καρύταινας και παρακολούθησαν αφηγήσεις παραμυθιών από την Ελένη Κουσκουρέλου. Η γραφικότητα του τοπίου, η εξαιρετική μουσική επένδυση των παραμυθιών, η εκφραστικότητα και η αμεσότητα της αφηγήτριας άγγιξαν τις ψυχές όλων μας! Τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται συχνότερα γιατί μας θυμίζουν τις αληθινές αξίες της ζωής!!
  Στις 21 Αυγούστου 2012 σε μια αγκαλιά γεμάτη παιδιά μετατράπηκε η πλατεία της Μεγαλόπολης  που πήγαν να πάρουν μέρος σε ένα βιωματικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα από το «Τρένο της Χαράς». Παιδιά όλων των ηλικιών διασκέδασαν με την ψυχή τους στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν έναν ξυλοκόπο να βρει έναν κρυμμένο θησαυρό!! Μια βραδιά γεμάτη κέφι, φαντασία και χορό !

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δ. Μεγαλόπολης.

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

"Το Όνειρο του Ξυλοκόπου" στην Μεγαλόπολη!


Παιδική Ψυχαγωγική Εκδήλωση με τίτλο "Το Όνειρο του Ξυλοκόπου" θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012, στις 08:00 μμ, στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης από την ομάδα του "Τρένου της Χαράς". 

Τα παιδιά θα συμμετάσχουν ενεργά σε ένα ψυχαγωγικό, βιωματικό πρόγραμμα μέσω δραστηριοτήτων και πρωτότυπων παιχνιδιών. 
Θα ακολουθήσει πάρτι για όλα τα παιδιά. 
Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος του Δ. Μεγαλόπολης, με χορηγό της συγκεκριμένης εκδήλωσης τον κο Παναγιώτη Γιαννακόπουλο.

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Αφήγηση Παραμυθιών στην Καρύταινα


Αφήγηση Παραμυθιών στην Καρύταινα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012, στις 08:30 μμ. 
Στους πρόποδες του κάστρου ιππότες, νεράιδες, ξωτικά, άνθρωποι απλοί και ζώα πονηρά θα μας κάνουν συντροφιά μέσα από τα παραμύθια που θα αφηγηθεί το "Τρένο της Χαράς". 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος του Δ. Μεγαλόπολης.

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Υπαίθριο Εργαστήριο Ζωγραφικής στην Καρύταινα


Υπαίθριο Εργαστήριο Ζωγραφικής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Αυγούστου, 7:00-9:30, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Καρύταινας.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν
Παιδιά από 3 ετών θα έχουν τη δυνατότητα, εμπνευσμένα από ήχους και εικόνες της φύσης χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές και υλικά να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης. 
Τα έργα τους θα εκτεθούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου και θα είναι στη διάθεση όλων μας να τα θαυμάσουν. 
Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος του Δ. Μεγαλόπολης και είναι προσφορά από το Τρένο της Χαράς.