Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις 2012


  Στις 12 Αυγούστου 2012 η πλατεία της Ποταμιάς μετατράπηκε σε λιμάνι. Εκεί αγκυροβόλησε μια πειρατική γαλέρα. Το πλήρωμα ξεχύθηκε στην πλατεία-λιμάνι και όλοι οι πειρατές έζησαν εκεί εμπειρίες μοναδικές. Παρέσυραν και τους κατοίκους του τόπου και όλοι μαζί έπαιξαν και διασκέδασαν πρωτότυπα και δημιουργικά! Το πειρατικό καράβι άνοιξε πανιά για νέους προορισμούς, αγαπήθηκε όμως πολύ από όλους. Την οργάνωση και την εμψύχωση αυτής της εκδήλωσης ανέλαβε το «Τρένο της Χαράς».


   Στις 16 Αυγούστου 2012 πινέλα, χρώματα, ανακυκλώσιμα ή χρηστικά υλικά παρέα με αντίγραφα έργων σπουδαίων ζωγράφων, ήχοι και εικόνες της φύσης έγιναν πηγή έμπνευσης για τα δεκάδες παιδιά που πήραν μέρος στο υπαίθριο εργαστήρι ζωγραφικής στην Καρύταινα. Μια εθελοντική πρωτοβουλία του «Τρένου της Χαράς»,  που θα μείνει αξέχαστη σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος!



    Ένα ονειρικό ταξίδι στη φαντασία έκαναν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 18 Αυγούστου 2012 στους πρόποδες του κάστρου της Καρύταινας και παρακολούθησαν αφηγήσεις παραμυθιών από την Ελένη Κουσκουρέλου. Η γραφικότητα του τοπίου, η εξαιρετική μουσική επένδυση των παραμυθιών, η εκφραστικότητα και η αμεσότητα της αφηγήτριας άγγιξαν τις ψυχές όλων μας! Τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται συχνότερα γιατί μας θυμίζουν τις αληθινές αξίες της ζωής!!
  Στις 21 Αυγούστου 2012 σε μια αγκαλιά γεμάτη παιδιά μετατράπηκε η πλατεία της Μεγαλόπολης  που πήγαν να πάρουν μέρος σε ένα βιωματικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα από το «Τρένο της Χαράς». Παιδιά όλων των ηλικιών διασκέδασαν με την ψυχή τους στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν έναν ξυλοκόπο να βρει έναν κρυμμένο θησαυρό!! Μια βραδιά γεμάτη κέφι, φαντασία και χορό !

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δ. Μεγαλόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου